top of page
IMG_2077.jpeg

Beeldende therapie

 

Waarom therapie? Op ons levenspad worden we geconfronteerd met gebeurtenissen en obstakels die een indruk op ons nalaten. Sommige obstakels weten ons zo te raken dat je een ander nodig hebt om terug in contact te komen met de mogelijkheden die in jou aanwezig zijn. Beeldende therapie is een taal zonder woorden waarbij we in het beeldend medium op zoek gaan naar jouw unieke mogelijkheden. Binnen het creatief proces gaan we explorerend aan de slag met opgeslagen ervaringen, belevingen, verdrongen emoties of conflicten om er mee in contact te komen, deze te transformeren of te doorwerken. Het stelt ons in staat om tot verandering, ontwikkeling, stabilisatie of acceptatie komen.

Voor wie? Kinderen, jongeren of volwassenen die geconfronteerd worden met verlieservaringen, trauma, boosheid, angst, terugkerende negatieve gedachten, somberheid,... Kunnen hun plek vinden in het atelier om samen een uniek therapeutisch proces op te starten.

Hoe verloopt het? We starten met een kennismakingsgesprek waar gedachten, twijfels, problemen, verwachtingen, angsten enzovoort een plek krijgen. Je krijgt informatie over de therapie en het verloop ervan. Indien jij beslist een therapeutisch proces aan te gaan bekijken we samen op welke tijdstippen dit kan. Elke sessie is jouw stem (verbale of non-verbale) van het grootste belang. Via het medium verkennen we jouw verhaal, op jouw unieke manier. We onderzoeken, leggen verbanden en geven betekenis. Ik breng dichter of zorg net voor meer afstand. Deze bemiddelende factor zorgt voor een veilig kader. We bekijken steeds samen het nodige traject, bespreken dit en stemmen hier samen op af. 

Wat kost het? Een individuele sessie duurt telkens 1 uur en kost 65 euro. Indien je niet aanwezig kan zijn op je afspraak dien je 24 uur op voorhand te verwittigen, anders wordt de sessie in rekening gebracht. Groepssessies variëren van duur en kostprijs.

atelierIK hanteert eveneens een sociaal tarief. Er is steeds de openheid om de nood hieraan te bespreken.

bottom of page