IMG_2077.jpeg

Beeldende therapie

 

Waarom therapie? Soms is het leven moeilijk. Alles lijkt oneerlijk te zijn of het voelt allemaal te zwaar. Soms is het zelfs even te moeilijk en heb je nood aan iemand die samen met jou  op zoek gaat naar mogelijkheden om deze moeilijke zaken een plek te geven, ze te transformeren, te doorwerken, implementeren of er naast te kunnen gaan staan.

Voor wie? Voor iedereen die even tegen die, al dan niet, donkere wolk aanloopt. Kinderen, jongeren en volwassenen kunnen hun plek vinden in het atelier om samen het therapeutisch proces aan te gaan. Denk aan gedragsproblemen, faalangst, gevoelens van rouwsomberheid, terugkerende negatieve gedachten, problemen na scheiding, ... 

Hoe verloopt het? We starten met een kennismakingsgesprek waar gedachten, twijfels, problemen, verwachtingen, angsten enzovoort een plek krijgen. Je krijgt informatie over de therapie en het verloop er van. Indien jij beslist een therapeutisch proces aan te gaan bekijken we samen op welke tijdstippen dit kan. Elke sessie is jouw stem van het grootste belang. Via het medium verkennen we jouw verhaal, op jouw unieke manier. We onderzoeken, leggen verbanden en geven betekenis. Ik breng dichter of zorg net voor meer afstand, deze bemiddelende factor zorgt voor een veilig kader. We bekijken steeds samen het nodige traject, bespreken dit en stemmen hier samen op af. 

Wat kost het? Een individuele sessie duurt telkens 1 uur en kost 50 euro. Indien je niet aanwezig kan zijn op je afspraak dien je 24 uur op voorhand te verwittigen, anders wordt de sessie in rekening gebracht. Groepssessies variëren van duur en kostprijs.

atelierIK hanteert eveneens een sociaal tarief. Er is steeds de openheid om de nood hieraan te bespreken.