mijn ikje

Vermeyen Lesley

Al mijn hele leven voel ik de nood om te creëren. Het zorgt er voor dat ik meer vat krijg op de wereld. Als kind zocht ik al naar manieren om mezelf uit te drukken en nog steeds is dit spelen met realiteiten, via verschillende materialen, het moment waar ik compleet mezelf kan zijn.

Als leerkracht op verschillende scholen en academies wist ik mijn kennis en passie met vele kinderen, jongeren en volwassenen te delen. De laatste jaren werkte ik als beeldend therapeut met jongeren en mocht ik de kracht van het medium ten volle ontdekken binnen de prachtige processen die tot stand kwamen tijdens zowel individuele als groepssessies. Momenteel combineer ik het lesgeven aan de hogeschool PXL te Hasselt binnen de opleiding creatieve therapie met mijn, tot nu toe, grootste creatie, atelierIK.

Ik hoop hier, binnen een ongedwongen sfeer, mensen te begeleiden binnen hun unieke, creatieve proces. Zonder verwachtingen, vanuit zichzelf. Zowel binnen therapeutische sessies als binnen workshops, kampen en belevingsateliers is de creatieve daad en zijn scheppende karakter de basis. jij kan hier helemaal JIJ zijn, fouten bestaan hier niet.

Opleiding:

Master, beeldende kunsten, mixed media, PXL, Hasselt

Aggregatie, PXL, Hasselt

Banaba, creatieve therapie, beeldend, PXL Hasselt

De zovele mensen die me wisten te inspireren, te raken, me dichter bij mezelf brachten, me dingen leerden, me lieten wankelen, me uitdaagden en omarmden, confronteerden, met me in gesprek gingen, me hebben aangezet tot denken, ...

Wil je meer over me weten? Ik vertel het je graag.

Waarom therapie? Soms is het leven moeilijk. Alles lijkt oneerlijk te zijn of het voelt allemaal te zwaar. Soms is het zelfs even te moeilijk en heb je nood aan iemand die samen met jou  op zoek gaat naar mogelijkheden om deze moeilijke zaken een plek te geven, ze te transformeren, te doorwerken, implementeren of er naast te kunnen gaan staan.

Voor wie? Voor iedereen die even tegen die, al dan niet, donkere wolk aanloopt. Kinderen, jongeren en volwassenen kunnen hun plek vinden in het atelier om samen het therapeutisch proces aan te gaan. Denk aan gedragsproblemen, faalangst, gevoelens van rouwsomberheid, terugkerende negatieve gedachten, problemen na scheiding, ... 

Hoe verloopt het? We starten met een kennismakingsgesprek waar gedachten, twijfels, problemen, verwachtingen, angsten enzovoort een plek krijgen. Je krijgt informatie over de therapie en het verloop er van. Indien jij beslist een therapeutisch proces aan te gaan bekijken we samen op welke tijdstippen dit kan. Elke sessie is jouw stem van het grootste belang. Via het medium verkennen we jouw verhaal, op jouw unieke manier. We onderzoeken, leggen verbanden en geven betekenis. Ik breng dichter of zorg net voor meer afstand, deze bemiddelende factor zorgt voor een veilig kader. We bekijken steeds samen het nodige traject, bespreken dit en stemmen hier samen op af. 

Wat kost het? Een individuele sessie duurt telkens 1 uur en kost 50 euro. Indien je niet aanwezig kan zijn op je afspraak dien je 24 uur op voorhand te verwittigen, anders wordt de sessie in rekening gebracht. Groepssessies variëren van duur en kostprijs.

atelierIK hanteert eveneens een sociaal tarief. Er is steeds de openheid om de nood hieraan te bespreken.

Follow us

  • Facebook - White Circle