mijn ikje

Vermeyen Lesley

Al mijn hele leven voel ik de nood om te creëren. Het zorgt er voor dat ik meer vat krijg op de wereld. Als kind zocht ik al naar manieren om mezelf uit te drukken en nog steeds is dit spelen met realiteiten, via verschillende materialen, het moment waar ik compleet mezelf kan zijn.

Als leerkracht op verschillende scholen en academies wist ik mijn kennis en passie met vele kinderen, jongeren en volwassenen te delen. De laatste jaren werkte ik als beeldend therapeut met jongeren en mocht ik de kracht van het medium ten volle ontdekken binnen de prachtige processen die tot stand kwamen tijdens zowel individuele als groepssessies. Momenteel combineer ik het lesgeven aan de hogeschool PXL te Hasselt binnen de opleiding creatieve therapie met mijn, tot nu toe, grootste creatie, atelierIK.

Ik hoop hier, binnen een ongedwongen sfeer, mensen te begeleiden binnen hun unieke, creatieve proces. Zonder verwachtingen, vanuit zichzelf. Zowel binnen therapeutische sessies als binnen workshops, kampen en belevingsateliers is de creatieve daad en zijn scheppende karakter de basis. jij kan hier helemaal JIJ zijn, fouten bestaan hier niet.

Opleiding:

Master, beeldende kunsten, mixed media, PXL, Hasselt

Aggregatie, PXL, Hasselt

Banaba, creatieve therapie, beeldend, PXL Hasselt

De zovele mensen die me wisten te inspireren, te raken, me dichter bij mezelf brachten, me dingen leerden, me lieten wankelen, me uitdaagden en omarmden, confronteerden, met me in gesprek gingen, me hebben aangezet tot denken, ...

Wil je meer over me weten? Ik vertel het je graag.

Workshops en beleven

Ook volwassenen kunnen bij atelierIK terecht om creatief te beleven, te spelen, te voelen en te leren. Via workshops staan we stil bij bepaalde technieken, materialen of methodieken. Tevens zijn er belevingsateliers, waar we tijd maken voor onszelf. We staan hier even stil. We exploreren het beeldend medium en onszelf, stellen onszelf open om ontdekkingen te doen, te beleven, te fantaseren en in beelden te spelen. Er zijn ook ouder-kind belevingsateliers waar we creatief samen zijn. Iedere maandagavond is er een open atelier voor volwassenen.

Leren, voelen, spelen, ...

Bij atelierIK is het proces van het allergrootste belang. Binnen dit procesmatig werken koppelt atelierIK creativiteit aan emoties. We staan stil bij het denken, voelen en handelen. Om dit denkkader te integreren binnen het onderwijs voorziet atelierIK workshops voor onderwijzend personeel. Dit om zich bij te scholen en meer zicht te krijgen op het creatief proces van zichzelf en hun leerlingen. Het spelen, fantaseren en creëren koppelen we hier aan gevoelens, gedachten en handelingen. Daarnaast wil atelierIK ook nieuwe technieken aanleren en grenzeloos inspireren.

Je kan atelierIK ook naar de school laten komen om zowel het personeel als kinderen creatief te inspireren.

Follow us

  • Facebook - White Circle